Lidt om Nadja

NADJA U. PRÆTORIUS, Mag. Art. i psykologi:

pemanadja-2

Nadja U. Prætorius , forfatter og foredragsholder, mag.art. i psykologi og specialist og supervisor i psykoterapi.

Hun påbegyndte sin universitetskarriere som underviser og forsker i studietiden og var herefter ansat som adjunkt og lektor i tværkulturel psykologi og socialpsykologi på Københavns Universitet og RUC.
Hun havde i samme periode et forskningsstipendium på Sorbonne, Paris, og virkede som "visiting" professor i USA, hvor hun underviste i tværkulturel forskning.
Efter adskillige års universitetsansættelse foretog hun et karriereskift og uddannede sig til klinisk psykolog. Med baggrund i terapeutuddannelse i Skandinavien og USA, arbejdede hun bl.a. som privatpraktiserende psykolog og som supervisor og underviser for psykologer og andre professionelle behandlere i private og offentlige institutioner. Hun har især beskæftiget sig med forebyggelse og behandling af traumer og stress.

Hun udgav i 2007 bogen Stress - det moderne traume og i 2013 Den etiske udfordring i en global tid. (Denne bog er udgået fra forlaget).

Hun er forfatter til en lang række forskningsartikler, samt til kapitler i antologier om etik og menneskesyn, stress og uhensigtsmæssige arbejdsforhold i social- og sundhedsvæsenet og i undervisningsinstitutionerne. Hun bidrog bl.a. til: Tag etikken tilbage, 2015.

Hun er foredragsholder på universiteter og professionshøjskoler, på Folkeuniversitet, i fagforeninger og på konferencer om etik og menneskesyn, stress og arbejdsforhold.

Siden 1992 har hun studeret og praktiseret tibetansk buddhisme. Hendes lærer er H.E. Mindrolling Jetsün Khandro Rinpoche, Mindrolling Samten Tse klostret, Indien. Hun er ordineret nonne og har i mange år opholdt sig om vinteren i Samten Tse klostret, hvor hun modtager undervisning af sin lærer. Ved ordinationen modtog hun navnet: Gyurme Pema Choedron.